Om mig

Om mig Johan Oldenmark

Idag jobbar jag med mina fantastiska samarbetspartners. Jag håller också föreläsningar av olika slag, en hel del event, konferencier, företags och PT-träningar m.m.

Jag har bl.a.
Tävlat från 1981-2001 (se meriter.) År 1985 hade jag min första föreläsning. Så nervös, kunde inte sova under hela natten innan. Visst är man nervös även nu innan en föreläsning, men skillnaden är att jag sover gott natten innan numer!

Här nedan ser ni exempel på föreläsning.

 
Tränar:

  • Styrketräning
  • Promenader
  • Innebandy
  • Paddlar Kajak
  • Yoga
  • Squash (sommartid)

Tycker om: Att kunna njuta av livet!
Fundersam över: Vart tog leken och kärleken vägen?
Orolig Över: Hur planeten mår!
Försöker att: Leva ännu mer här och nu!
Mitt livsmotto: Ta vara på stunden, leva här och nu.
Se allt du har istället för det du inte har!

Familj:
Son: Sebastian Oldenmark
…och katten Lillisen förståss!

 
Favorittext

 Livet står still i en rasande fart. Tänk vad tid vi spar nu för tiden!
Vi zappar framför Tv:n, vi surfar på nätet, chattar och mailar- vi kan nästan vara överallt samtidigt. Vi lämnar kontaktsökande nödrop efter mobilsvarets pipsignal eftersom alla sitter upptagna i telefonsammanträden.

Livet rasslar förbi i kalejdoskopiskt crescendo. Hjärnan går het mot utbrändhet- men kroppen sitter still och har svårt att bränna den feta snabbmaten. Aldrig får har vi trott oss viktigare, aldrig får har vi varit så överviktiga. Vi flyger i överljudsfart, tar expresståget, snabbtankar bilen och snabbt som tanken blir vi fartblinda och ett hot mot nollvisionen.

Vi måste leva upp till sinnets krav på upplevelser för att fly tristessen och byråkratins och myndigheternas allt fastare strupgrepp om våra vardagsliv. Vi utmanar naturlagarna för att någon gång få svinga oss bort från det moderna samhällets myriader av krav och regler. Våra spända nerver och muskler behöver allt starkare doser av anspänning för att känna avspänning. Bungy- jumpare kastar sig dödsföraktande utför den moderna ättestupan- en symbol måhända- för att det moderna livet ju Ändå¥ hänger på en skör tråd.

Bredband har blivit tidens lösen och politikernas mantra. Med snabbare datatrafik kommer vi att spara ännu mer tid. Samtidigt slogs idag nytt rekord i antalet sjukskrivna i Sverige, de flesta med svårdiagnostiserade smärttillstånd. Det betyder ju att aldrig förr har vart så varit friska. Men vi satsar friskt vidare på att öka takten och stressen får att spara tid. Till vad?? Upplever vi mer av livets glädje än forntidens bonde bakom sin tröga oxe? Egentligen mår vi ju- liksom han- bäst när vi svettiga av kroppsansträngning får lägga oss i doftande, solbelyst gräs.

Höra lärkans drill och släcka törsten med en skopa kullvält vatten. När vi får ligga där och filosofera under molnens sakta dans på den blå himlen. Där livet står still i tidlås lycka. Hur mycket tid sparar vi till sådant?

X